tisdag 23 april 2013

Femtio nyanser av mörker.

"Femtio nyanser av mörker är den andra boken i trilogin om den unga Anastasia och den rike mannen Christian Grey, av författarinnan E L James.
När Anastasia till slut fattar beslut och verkligen lämnar Mr Grey och deras sadomasochistiska förhållande, mår hon inte alls så bra som hon hoppats på. Tankarna på Mr Grey lämnar inte henne ifred och hon funderar mycket över deras relation och varför han är den sadist han är. I Mr Grey finns djupa, mörka hemligheter och i den andra boken får vi en klarare bild av hans karaktär.
I sin tur lider Mr Grey oerhört över att ha blivit lämnad av Anastasia och vill ha tillbaka henne i sitt liv. Han gör allt för att vinna henne tillbaka, men Anastasia har frågor hon måste få svar på. Med ödmjukhet och kärlek försöker Anastasia nå den lilla pojken bakom den kalla mannen. I grunden finns det en kärlek dem emellan som balanserar mellan ömsesidighet och kontrollerande av den andre.
Med detaljerade sexscener, kärleksfulla mail och djupa psykologiska funderingar, tas vi med på parets resa genom åtrå och förtvivlan."


Var ett tag sedan jag läste ut dom två andra böckerna, gick liksom inte att lägga dom ifrån sig!
Tvåan var helt klart bättre än ettan! 
Man får veta mer och mer om den intressanta Mr. Grey! 

Men man blir något jäkla less på allt sex i boken!
När man läste ettan vart man ju lite "chockerad" då man aldrig har läst något liknade i en bok, kanske när jag läste American Psycho...

Man vill liksom bläddra förbi sex sidorna (vilket är väldigt mååånga!) men eftersom det är ändå ganska mycket dialog under "sexet" så kan man ju inte skippa det då det dyker upp mer och mer info.

Men är då helt klart värd att läsa och den är extremt lättläst, så det beror mycket på det att jag har läst ut böckerna så fort trots att dom är över 500 sidor varje bok! 

2 kommentarer:

  1. Men Henny =P dom där böckerna räknas ju till kategorin erotisk skönlitteratur =) klart det är mycket sex i den då =)

    SvaraRadera
  2. Haha, jag vet! =) men det behöver ju inte vara sex på typ varannan sida juh! =P Det är ju det runt omkring sexet som är intressant =)

    SvaraRadera