fredag 17 augusti 2012

Veckans middagstips!

Veckans middagstips!


Margits fläskfilé!

1 st fläskfilé
4-6 tomater
2 burkar hela champinjoner
8-10 skivor rökt skinka
3 msk margarin
2-3 msk vetemjöl
4-5 dl grädde

Smörj en ugnssäker form och täck botten med tomatskivor.
Skär fläskfilén i skivor och platta till dem.
Bryn dem i matfettet, salta och peppra efter smak.
Lägg som över tomatbädden.
Koka ur stekpannan med lite vatten, spara skyn.
Häll av spadet av champinjonerna och skär skinkan i strimlor.
Fräs champinjonerna och skinkan i matfettet.
Pudra över mjölet och späd med grädden och den sparade stekskyn.
Låt stuvningen puttra en stund och häll den sedan över fläskfilén.
Täck med lite riven ost.
Gratinera mitt ugnen i 275 grader i ca: 15-20 minuter.

Kan serveras med klyftpotatis, hasselbackspotatis eller ris och gärna med en sallad till! 

 
Vart helt kär i denna maträtt då jag och Fredrik vart bjudna på detta hos Andreas och Linda! Så tack Linda för receptet =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar