måndag 22 oktober 2012

Veckans Baktips!

Chocklad favoriter! 

5 Ägg
4 1/2 dl Socker
4 1/2 dl Vetemjöl
3 tsk Bakpulver
2 msk Kakao
2 dl Vatten
200 gram smör

Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Blanda mjölet med bakpulver och kakao och rör ner det i smeten.
Koka upp vatten och smör så det smälter, rör ner det till sist i smeten som i sin tur hälls i en smord, bröad långpanna.
Grädda i 200 grader tills kakan känns torr, ca: 25 minuter.

Glasyr.

3 1/2 dl florsocker
4 msk smör
2-3 msk kaffe
1 msk kakao
lite vaniljsocker

Hetta upp alla ingredienserna och rör till sen slät massa.

Bred glasyren över kakan och strö rikligt med kokos eller strössel över kakan.

 

2 kommentarer:

  1. Åh dom där är ju så goda =) blir också sugen på att baka lite nu =)

    SvaraRadera
  2. Ja men visst är dom =)
    Perfekta att göra då det går fort och blir mycket så det räcker ett tag! =)

    SvaraRadera