måndag 27 augusti 2012

Veckans middagstips!

Veckans middagstips! 

Potatislåda på grekiskt vis!

10 st medelstora potatisar
200 gram grekisk fetaost
2 st soltorkade tomater
20 st svarta oliver utan kärna
3 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 nypa salt och peppar
4 dl riven lagrad ost

Skala och klyfta potatisen koka dem sedan 4 minuter i lättsaltat vatten.
Varva potatis,tärnad feta, tomatstrimlor och oliver i en ugnsform.
Vispa samman grädde,tomatpuré, vitlök, salr och peppar.
Häll över formen, strö över osten.
Gratinera 225 grader i ca: 45 minuter.

Jag serverade kött och tsatsiki till.

Ett tips är att ta lite mera matlagningsgrädde så det blir lite mer sås.

Smaklig måltid! =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar