onsdag 16 maj 2012

Bakning del1

Idag sov vi till nio, skönt =) 
Hade ju bestämt mig för att börja smått med bakningen inför Fredriks födelsedag så då passade jag på då Nova skulle sova lunch men bara för att jag skulle ägna min tid åt bakning var det för första gången svårt att få Nova att somna ute i vagnen så det vart lite spring in och ut för stoppa in nappen som hade ramlat ur och lite smått stå och dra vagnen fram och tillbaka men efter ett tag så somnade hon =)

Idag körde jag en utav mina absoluta favorit kakor...BREGOTTKAKOR! *mums*
Dom är så himla enkla att göra och det går fort =) Hade även ett recept på dom så man kunde tillsätta lite vanilj socker så jag körde en sats med "vanliga" och en med vanilj smak men efter provsmakningen då dom var klar kunde jag inte känna någon skillnad trots att jag tog lite extra vaniljsocker men men dom vart ju goda ändå =) Receptet finns under bilderna =)

Med vaniljsmak innan gräddning!

Vanliga efter gräddning. Recept: 300 gram grön bregott, 1,5 dl socker , 2,5 dl maizena mjöl, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver (2-3 tsk vaniljsocker om man vill köra den varianten). Gör så här: Rör ihop smör (rumstempererat) och socker, tillsätt maizena. Blanda i vetemjöl och bakpulver, Rör ihop till en smet. (jag kör allt i matberedaren) Fördela smeten i små brödsformar och ställ dem på en plåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 150 grader i ca: 30 minuter.(Jag gräddar dom i 40 minuter, men beror ju självklart på hur bra ugn man har ) Låt kakorna kallna i formarna. Går utmärkt att frysa, jag får ut ca: 40 stycken av en smet.

Och när vi var till Fredrik´s föräldrar i helgen fick Nova även lite kläder av farmor och farfar.





 Allt kommer ifrån Lindex och är i storlek 68 vilket är bra så hon har lite kläder till senare då hon fortfarande har 62 nu =) Älskar faktiskt bodyn med Bamse då den var tunn vilket blir bra till sommaren.

När Fredrik kom hem från jobbet idag hade han varit iväg och köpt kattmat synd bara att han glömde att ta med medlemskortet vi har på Arken Zoo så vi kunde ha fått en stämpel plus att jag hade 100 kronor rabatt där men men..karlar är ju som karlar är men nu har ju katterna fått förrådet påfyllt med 10 kg torrfoder i alla fall =)

Och jag måste slå ett slag för blommorna jag köpte den 23 April att ha på köksbordet, dom står fortfarande =) Men dom vita började bli lite brun så dom åkte i soporna idag men dom rosa är fortfarande jätte fina =) 
(Bilder på hur dom såg ut då jag köpte dom kan ni se i ett äldre inlägg)

Fortfarande vackra efter 24 dagar =)


Imorgon bär det av till Birsta för hela lilla familjen =) 
Men nu börjar klockan närma sig tolv så nu är det dags för mig att gå och sussa! natti natti =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar